REACTIV

Reactii la cele ce se intimpla in preajma…

Cuvânt către Igor Dodon… .

leave a comment »

Demult nu am scris nimic pe blog dar ultimile evenimente mă fac din nou reactiv 🙂 . Din start vreau să zic ca am votat pentru Dorin, dar ca om în anumite situații mi-a plăcut și Igor. E cam pretențios acest titlu și această scrisoare deschisă, dar nu ma voi supăra pe eventualele critici.

Draga Igor

În primul rând felicitări pentru scorul obținut. A fost un scor maxim care se datorează nu doar PCRM, ci mai mult Dvs.
Nici odată până acum comuniștii nu au obținut atâtea voturi în capitală. E o dovadă că ați reușit sa câștigați simpatiile inclusiv și ale electoratului vorbitor de limbă româna. Sigur la acest lucru și-a pus umărul și AIE, care a putut să dezamăgească o bună parte din cei care și-au pus speranțe mari în noua guvernare.

Această bătălie pentru capitală l-a scos pe Igor din umbră și a arătat că e un politician destul de harismatic. La fel s-a văzut că are și neprieteni în interiorul PCRM:

  1. I s-a împins un Cal Traian – un violator pe lista de consilieri
  2. I s-a împins un fals monitor oficial cu date despre ”transferurile lui Chirtoacă”. Refuz să cred că ați prezentat aceste documente știind că e un fals.
Acum e momentul pentru a decide – ce trebuie să facă politicianul Igor Dodon. Vorba cântecului: ”Acum sau niciodată”.
Încerc să Vă propun câteva scenarii:
Scenariu 1 „Застой cu speranțe”
Puteți rămânea în PCRM cu speranța de a ajunge cândva la cârma lui, de al reforma. După părerea mea e un scenariu cam utopic., dar Dvs probabil știți mai bine… .
Scenariu 2 „Trecerea la alt partid”
Cel mai interesat ar fi PD-ul – mai ales dacă ați veni împreună cu alți camarazi din actualul PCRM, ei și-ar rezolva problema cu alegerea șefului statului (M.Lupu). E aproape și ca platformă, așa că o să aveți mai puține învinuiri ca v-ați schimbat ideologia etc. Dar în esență pentru Dvs asta ar fi o limitare: in PCRM există o dependența de Voronin-Tkachiuk-etc, în PD veți fi dependent de Plahotniuc & co. Așa că mai bine să nu riscați.
PLDM-ul (în special Filat) ar fi destul de bucuros să Vă aibă alături, dar o mișcare mai bruscă pe eșichierul politic ar fi motiv de învinuire de oportunism etc.
Scenariu 3 „Proiectul politic partidul lui Igor Dodon”
Având raiting-ul Dvs ați putea cu ușurință form un partid de genul Partidul Socialist din Moldova, Partidul Social Popular. Cu acest partid ar putea fuziona alte partide (UCM, MU, PSD, PR). Plusurile ar fi:
  1. Captarea electoratului necomunist care s-a dezamăgit de acțiunile AIE
  2. Captarea electoratului care tradițional votează cu PCRM, dar care nu se prea bucură de faptul că liderii acestuia îs slujitori ai cultului lui Lenin (așa oameni există spre exemplu în Găgăuzia)
  3. Liber în negocieri cu PCRM și AIE
S-ar putea chiar și eu să ies din anonimat și să susțin un asemenea partid.  Dacă vreți am putea discuta detaliile ). Aș putea concret să contribui cu susținători din câteva sate, centre raionale. Condiția ar fi apărarea statului R. Moldova de promovarea homo-sexualismului și o lege a cultelor care nu pune pe picior egal niște culte distructive-marginale-minoritare cu creștinii.
Reclame

Written by Ursus Becalis

iunie 22, 2011 la 11:19 am

Publicat în Politic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: