REACTIV

Reactii la cele ce se intimpla in preajma…

Europa – drepturile omului sau doar drepturile minoritatiolor sexuale?

leave a comment »

Dupa ultimile evenimente care au avut loc in Moldova nimeni (inclusiv acutala guvernare) nu pune la indoiala ca Moldova are probleme serioase la capitolul respactarii drepturilor omului. Am ramas insa susrprins cind am auzit ca unii oficiali euopeni propun credite, granturi in suma de 1 miliard de eurasi, doar ca sa nu scoata la iveala incalcarile dreptului omului in Republica Moldova. Probabil ei pina acum nu prea observau probleme la acest capitol , deoarece pe traseul Aeroport-Cricova nu prea sint comisariate unde se maltrateaza cetatenii care au o alta optiune politica decit cea (neo)comunista. Iar in beciurile de la Cricova e racoare si liniste (se spune ca ar ma fi acolo o delegatie din Cuba care rataceste pe acolo din anii 60, insa eu nu mai scandeaza lizinci anti-capitaliste, ci sorbesc din cind in cind cite un paharel de vin si se ascund dupa butoaie cind vad ca vine cineva strain).

Ce sa zic: atunci cind o mina de desfrintati nu sint lasati sa ponegreasca simbolurile acestui neam , cum ar fi „dzipuneri dzi flori” la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfint, oficialitati europene de rang innalt striga in gura mare ca in Moldova nu se respecta drepturile omului, iar cind sint batuti, maltratati cetateni cu optiuni politice ne-comuniste  –  unii eurodemnitari (poate tot aceasi) zic ca ar fi bine sa inchidem ochii la fardelegi si sa traim linistiti mai departe:

„.. Impacare , impacare
Fara nici o suparare
Daca ne mai suparam
Vine trenul si plecam…. (la lucru in Europa sau la Moscova, ca asa-i shirea moldovanului)

-Pai pentru care drepturi se lupta Europa Unita , mai bine zis exponentii ei? Pina cind inteleg ca mai mult pentru dreptul la desfriu, sodomie. Sigur nu pun punct aici, fiindca investigatiile referitoare la campanie electorala si perioada post-electorala abea incep si inca sper ca rapoartele comisiilor europene vor fi maca aproximativ obiective. In curind o sa aflam raspuns la aceasta intrebare, si as vrea sa fiu pe dreptate inviunuit ca am avut o parere gresita la acest capitol… .

Reclame

Written by Ursus Becalis

aprilie 28, 2009 la 11:10 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: