REACTIV

Reactii la cele ce se intimpla in preajma…

Unimedia.md si prozelitismul baptist. De ce oare?

with 11 comments

Unimedia este un site  des vizitat de cei care vor sa afle ultimile stiri legate de R Moldova. E clar ca aici se baga si promo (destul de des se face PR pentru Orange sau Moldcell), asta nu deranjaza pe nimeni, sintem deprinsi deja .  Nu e clar insa de ce se face prozelitism pe un site „laic”, ma referl la articole care se preiau  de pe http://www.moldovacrestina.net/ -pagina care apartine unei comunitati baptiste din R Moldova (in special liderului acestei comunitati D-lui Vasile Filat).

Exemple:

Foloseşte telefonul mobil pentru proclamarea Evangheliei
Cum să studiezi Biblia cu întreaga familie?

Este vinul sângele Domnului?
Cu cine (ce) comunici mai mult?

Daca articolele Domnului Filat, dupa parerea echipei UNIMEDIA, prezinta interes pentru publicul larg, de ce nu ar prezenta interes articolele de pe  internetul ortodox? Trebuie sa tinem cont ca in Republica  Moldova avem peste 90% populatie care se declara ortodocsi. De ce pe un site de stiri -minoritatile baptiste au favoare in fata majoritatii ortodoxe?

Poate raspunsul il vom primi de la moderatorii UNIMEDIA. Variantele de raspuns ar fi:

 1. Apartinem si noi comunitatii baptiste si respectiv socotim de datoria noastra de a o promova si a face prozelitism indirect
 2. Sintem platiti pentru a promova resursele baptiste
 3. Nu stiam ca  http://www.moldovacrestina.net/ este un site ce aprtine comunitatii baptiste.
 4. Nu vrem sa raspundem la aceasta intrebare. No comment.

In cazul Variantei 3 va pot da careva referinte

Dl Vasile Filat se prezinta ca preot la Biserica „Sfinta Treime” -asta suna foarte apropiat pentru urechea unui crestin ortodox, dar de fapt el este pastor baptist, lucru care l-a recunoscot cind a fost intrebat direct:
„…Sunt preot şi pastor. În calitate de preot slujesc tuturor oamenilor şi le vestesc puterile minunate ale Celui ce m-a chemat din întuneric la lumina sa minunată. În calitate de pastor al bisericii baptiste “Sfânta Treime” din Chişinău, păstoresc pe copiii Domnului care mi-au fost încredinţaţi de Dumnezeu şi îi învăţ cum să trăiască potrivit cu Cuvântul Lui…” – http://www.moldovacrestina.net/despre/

Nu am personal nimic impotriva baptistilor (in genre impotirva oamenilor de orice credinta traditionala) -dar ma intreb: de ce intr-o tara ortodoxa, pe un portal de stiri (care nu e declarat afiliat confesional la vre-o comunitate religioasa), se publica articole de stiri de la baptisti si nu se dau stiri de portaluri/bloguri ortodoxe?

In cazul ca moderatorii unimedia nu cunosc asemenea portaluri le pot propune citeva adrese, care dispun si de RSS:

Reclame

Written by Ursus Becalis

septembrie 30, 2008 la 12:58 pm

Publicat în Religie, Social

Tagged with

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stimate autor al articolului,
  sunt directorul companiei ce deţine portalul de ştiri UNIMEDIA aşa că am să vă ofer un răspuns la întrebarea din titlu.

  Din start precizez că nu suntem afiliaţi la vreuna dintre religiile acceptate pe teritoriul Republicii Moldova. Pe de altă parte, la rubrica „blogosfera” (unde sunt plasate articolele enumerate mai sus) sunt publicate posturi de pe diferite bloguri partenere. Astfel, pentru ca un articol să apară la această rubrică e nevoie ca pe blogul partener să fie inclusă o coloană de ştiri UNIMEDIA (prin RSS), iar redactorul nostru va vizita periodic blogul respectiv şi va prelua un scurt intro al celor mai interesante articole cu link către blog.

  Astfel, bloguri partenere ale UNIMEDIA pot deveni şi bloguri, care au tematică creştin-ortodoxă. Nicio problemă. E suficient să expedieze un mesaj la adresa info[at]unimedia.md şi o persoană din redacţie va reveni cu mai multe detalii.

  cu respect,
  Tudor Darie

  Tudor Darie

  septembrie 30, 2008 at 3:06 pm

 2. Multumesc pentru raspuns, probabil ati putea face un apel catre moderatorii blogurilor ortodoxe in vederea parteneriatului „blogal”.
  Oricum cred ca promovarea doctrinelor unei credinte netraditionale pentru Moldova nu e cea mai prioritara chestie pentru un portal de stiri declarat neafiliat caruiva grup religios.

  reactiv

  septembrie 30, 2008 at 3:36 pm

 3. pENTRU CA SI uNIMEDIA II APARTINE LUI vLADIMIR fILAT

  Mihaillo

  septembrie 30, 2008 at 5:27 pm

 4. Mihu.
  Vrei sa spui ca Vlad Filat si Vasile Fialt is rude?

  Ursus Becalis

  octombrie 1, 2008 at 7:26 am

 5. Mihaillo, UNIMEDIA apartine companiei New Media Group, iar despre proprietarii acestei companii gasesti aici mai multa informatie http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=3492.

  Documenteaza-te din prima sursa si nu mai crede in barfe!

  Tudor Darie

  octombrie 1, 2008 at 11:51 am

 6. Mihaillo, UNIMEDIA aparţine companiei New Media Group, proprietarii careia ii gasesti aici – http://www.unimedia.md/index.php?mod=home&hmod=newsbyid&id=3492

  te invit să te documentezi din prima sursă şi nu din zvonurile existente!

  Tudor Darie

  octombrie 1, 2008 at 1:41 pm

 7. S-ar putea in tara asta mica

  Mihaillo

  octombrie 1, 2008 at 5:15 pm

 8. Mishanea.
  Afirmatiile neverificate nu-i fac fata unui jurnalist…
  Doar un bloger simplu ca mine is poate permite luxsul sa lansesze ipoteze (in cazul in care informatiile lipsesc)

  Ursus Becalis

  octombrie 2, 2008 at 8:51 am

 9. pai tocmai ai facut publicitate si la unimedia.md si la moldovacrestina.net

  lapusneanu

  noiembrie 8, 2008 at 11:12 pm

 10. Imi pare rau „reactiv” ca ati aratat asa o reactie negative fata de aparitia a citorva articole publicate de o persoana care practica religia „netraditionala”, oare un stat democrat ( incluzind Moldova in acest rang) are o religie oficiale sau traditionala?, si oare publicatie a citorva articole pe un site de stire „laic” automat reprezinta „promovarea unei doctrine”? de ce atunci ar trebui unimedia sa publice orice articol cu tematica ortodoxa? daca aveti o atitudine negativa asupra publicatiilor religioase va rog sa fiti corect si sa nu „promovati o anumit religie”

  alex

  decembrie 4, 2008 at 5:22 am

 11. Multstimate autor al articolului,

  Sunt si eu un fidel vizitator atat al portalului http://www.moldovacrestina.net, cat si a portalului http://www.unimedia.md. Nu sunt de acord cu ideea ca Moldova este o tara ortodoxa. Este o tara crestina. Fapt ca multi sunt botezati in biserica ortodoxa fara ca sa constientizeze faptul, nu inseamna ca vor fi ortodocsi si, pericolul cel mare, nu se stie daca nu vor fi atei sau destrabalati(homosexuali, prostituate, proxeneti etc).
  Apreciez foarte mult portalul http://www.unimedia.md pentru stirile la minut si profesionalismul jurnalistilor lor, dar apreciez si mai mult http://www.moldovacrestina.net pentru ca aici pot gasi raspunsuri din Biblie la multe intrebari. Din cate am observat eu pe MoldovaCrestina nu se promoveaza Baptismul si nici o alta denominatiune, ci se promoveaza valorile Bibliei, care este aceiasi carte Sfanta atat pentru baptisti, cat si pentru ortodocsi.
  Extremismul religios nu a dus niciodata la bine. Dimpotriva, a adus doar ura si teroare. Nu cred ca la noi in tara este loc de asa ceva.
  Deci, parerea mea este ca noi, crestinii, in loc sa cautam diferentele intre noi, sa cautam sa ne unim in lupta pentru valorile morale in tara noastra.

  Cu stima,
  Artur Boicu

  Artur
  Sint de acord ca nu t/b sa fim extremisti nu t/b se condamnam oamenii ci patimile si invataurile gresite.
  Insa p/u a ne uni t/b sa intelegem care sint diferentile , si ele sint impunatoare si la nivel practic.
  Ca sa intelegi priveste http://media.tv-soyuz.ru/video/osipov/False_way_of_Spiritual_life.flv sau asculta http://media.tv-soyuz.ru/video/osipov/False_way_of_Spiritual_life.mp3
  cei ce vor sa se uneasca in drepata credinta t/b sa se lepede de invataturile gresite si de practicile gresite.

  Artur

  noiembrie 23, 2009 at 6:47 pm


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: